S.S.S



Hergün çok sayıda mail alıyor ve telefon konuşması yapıyorum. Tüm bu görüşmelerin sonunda Sıkça Sorulan Sorular başlığı altında, sıkca duyduğum kaygıları cevaplamak istedim.

  • "Çöp adam bile çizemem,acaba seramik yapabilir miyim?"

-  Çizim yapabiliyor olmak veya kanıtlanmış el becerilerine sahip olmak elbette artı değer katar ancak; seramik kimyası ve tekniği olan ve tekniğinin doğru uygulanması gereken bir malzemedir. Teknik öğrenilebilir. Atölyede yaptığım zaten ihtiyaç duyulan teknikleri öğretmek olduğundan, öğrenirken sabır ve biraz da heyecan ile çöp adam yapamasanız bile seramik yapabilirsiniz.

  • " Ben ilk defa seramik yapacağım, diğerleri ile uyum sağlar mıyım?"

-  İşte tam olarak bu sebepten , en fazla 6 kişilik çalışma grupları ile bir sınıf oluşturuyorum. Bu sayede özellikle de yetişkin insanları bir müfredat ile sıkmak yerine kendi yapmak istedikleri, arzu ettiklerini bireysel olarak ilgilenerek gerçekleştirmelerine destek oluyorum. Bu birebir çalışmanın sonucu olarak da, aynı sınıf içerisindeki katılımcıların farklı altyapılara sahip olmalarının hiç bir olumsuz etkisi bulunmuyor.

  • "Kurs ne kadar sürüyor?"
- Kursun ne kadar devam edeceği tamamen kişisel bir durum. Katılımcılar devam edip,gelmek istedikleri, çalışmak istedikleri sürece sürebiliyor. Tamamen bireysel bir program oluşturduğumuz için, isteyenlerle konuları belirleyip bir çalışma programı oluşturup biz zaman netleştirebileceğimiz gibi tamamen hobi amaçlı katılımcılar da yıllarca atölyeye devam sağlayabiliyorlar.

  • "İş /Ev yaşantım düzenli bir programa katılmama engel oluyor, 1 - 2 günlük workshoplarınız var mı?
- Evet var. Workshoplar sene içerisinde bir kaç kez olmak üzere planlanıp Facebook hesabımdan ve buradan "Atölyeden Haberler" bölümünden paylaşılıyor. Bunların haricinde de yeterli katılım grubu oluşturabilecekler için özel programlar düzenlenebiliyor. Bunun için iletişime geçmekten çekinmeyin.


  • Hangi yaş grubu çocuklar için çalışma programları düzenliyorsunuz?
- 7 yaş ve üzeri tüm çocukların katılabileceği bir çalışma programımız var.


  • Atölye ortamı ve derslerde kullanılan malzemeler çocuğum için uygun mu?
-  Atölyede çocuk grupları ile çalışırken kesici ve delici aletler kullanmıyor, içeriğinde kurşun olan boyalar ve oksitlerle renklendirme yapmıyoruz. Derslerde çamurdan yapılan boyalar ve pigmentlerle çalışıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder